5 CELE MAI BUNE PNEURI DE IARNA PENTRU 2022

Cand Romania se confruntă temperaturi sub zero și zăpadă semnificativă, mulți șoferi se întreabă dacă merită sau nu să cumpere un set de anvelope de iarnă.

Romania este una dintre țările europene în care este legea obligarii montarii anvelopele de iarnă pe mașina dvs. în lunile de iarnă,in conditii de zapada pe carosabil.

Iată cinci dintre cele mai bune anvelope de iarnă de pe piață în 2022, de unde să le cumperi și răspunsurile la câteva întrebări frecvente importante.

1. Continental WinterContact TS 860

Continental WinterContact TS 860
Continental WinterContact TS 860

Conceput pentru mașini compacte și de dimensiuni medii, WinterContact TS 860 de la Continental este plin de mărci comerciale pline de cuvinte la modă: „Cool Chili” – care aparent asigură performanțe maxime de frânare; „Drenajul stratului lichid”, care este conceput pentru a reduce distanțele de frânare pe drumurile înghețate; și „Snow Curve+”, care îmbunătățește virajele pe drumurile înzăpezite.

Acestea ar putea suna puțin exagerat, dar cu siguranță funcționează: WinterContact TS 860 a câștigat o serie de premii, iar în recenzia sa suplimentare din 2022 a anvelopei, revista germană de autovehicule Auto Bild l-a lăudat ca având „cel mai bun la condus în orice condiții meteorologice”, în comparație cu alte 19 anvelope.

Continental a lansat succesorul lui TS860, TS870, cu un nume nesurprinzător, astfel încât, deoarece nu s-a confruntat cu prima sa iarnă, nu a strâns încă o gamă completă de recenzii ale utilizatorilor. Între timp, TS860 este încă o anvelopă bună. Oferta de anvelope Continental de iarna o puteti vedea vedea accesand link ul de aici.

2. Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone Blizzak LM005
Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone spune că această anvelopă este bună pentru condiții de iarnă „ușoare până la moderate”, ceea ce ar trebui să însemne că sunt perfecte pentru toate, cu excepția zonelor cele mai înalte și nordice ale Romaniei.

Anvelopa Bridgestone a primit, de asemenea, eticheta UE cu gradul A pentru performanța sa pe drumurile umede, ceea ce o face ideală pentru iernile din tara noastra, care sunt si ude si cu zăpadă. Gradul de etichetă UE variază de la A pentru cea mai scurtă distanță de frânare pe asfalt umed până la G, pentru cea mai lungă. Cu toate acestea, lamele și canelurile multidirecționale din centru îmbunătățesc manevrabilitatea și pe zăpadă.

Clienții de pe tyrereviews.com au evaluat aderența pe teren umed la 95% și aderența pe zăpadă la 88%, un șofer descriindu-i ca fiind „aproape perfecți” pe umed și „bun, de încredere, sigur” pe zăpadă, în timp ce altul a spus că sunt „ foarte sigur pe zăpadă și drumuri umede”.

In plus anvelopa apare si in alte teste de anvelope de iarna ca fiind foarte buna.

Oferte speciale si promotii pentru anvelopele Bridgestone de iarna le gasiti la link ul urmator:

https://www.e-pneu.ro/anvelope-auto/sezon-iarna/producator-bridgestone

3. Michelin Alpin 6

Anvelopa de iarna Michelin Alpin 6
Michelin Alpin 6

Michelin pune un accent deosebit pe longevitatea anvelopelor sale – dorește ca acestea să dureze mai mult fata de cele ale concurenților săi și să fie la fel de eficiente si atunci când sunt vechi ca atunci când sunt noi.

Anunțat la Salonul Auto de la Paris 2018 (vă amintiți expozițiile auto?), se pare că Alpin 6 are o durată de viață cu 20% mai mare decât concurenții săi (făcându-l eficient din punct de vedere al costurilor) și are șanțuri care devin mai pronunțate pe măsură ce anvelopa îmbătrânește, păstrându-l aderență mai mult timp. .

Deși a fost dezvoltat în primul rând pentru clienții care conduc mult pe zăpadă, Alpin 6 și-a surclasat și pe umed concurenții , făcându-l probabil ideal pentru cei care locuiesc în zonele mai predispuse la zăpadă , sau cei care conduc până în Europa pentru vacanțe la schi.

AutoExpress a spus că Alpin 6 a fost aproape de cel mai bun pentru aderență pe teren umed, dar puțin mai puțin sigur pe zăpadă, deși scorul general a fost de 98,4% și toți șoferii care le-au evaluat pe tyretest.com le-au evaluat fie cu patru, fie cu cinci stele – de fapt 60. din 79 de persoane le-au dat punctajul maxim.

Oferte speciale si promotii pentru anvelopele de iarna Michelin le gasiti la link ul de mai jos:

https://www.e-pneu.ro/anvelope-auto/sezon-iarna/producator-michelin/sort-by-ordine

4. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

Anvelpe de iarna Goodyear UltraGrip Performance Gen-1
Goodyear UltraGrip Performance Gen-1

Anvelopele Goodyear UltraGrip Performance de prima generație au fost apreciate datorită versatilității lor. Acestea funcționează admirabil pe umed datorită canelurilor hidrodinamice care ajută la canalizarea apei departe de suprafața anvelopelor, ceea ce îmbunătățește dramatic aderența și, la rândul său, reduce riscul de acvaplanare.

După 186 de recenzii pe BlackCircles.com, aceste anvelope au un rating de 4,6/5, un client spunând că oferă „încredere mare, fără senzația de alunecare chiar și în condiții de ger și gheață pe drumuri netratate”, în timp ce un șofer BMW X1 a spus că” sunt de fapt mult mai netede și mai silențioase decât anvelopele de vară Continental care erau pe mașină anterior.

Oferte speciale si promotii pentru anvelopele de iarna Goodyear le gasiti la link ul de mai jos:

https://www.e-pneu.ro/anvelope-goodyear

5. Hankook Winter i*cept RS2

Anvelopa de iarna Hankook Winter i*cept RS2
Hankook Winter i*cept RS2

La capătul mai accesibil al spectrului de anvelope de iarnă, i*cept RS2 de la producătorul coreean Hankook este apreciat foarte bine, în special pentru o anvelopă la un pret mai redus. RS2 există de ceva vreme și este încă un bun performer.

Când au fost testate la începutul acestui an de revista germană Auto Bild, testerii au descoperit că RS2 a funcționat deosebit de bine în condiții umede, cu rezistență puternică la acvaplanare și distanțe scurte de frânare pe teren umed. Performanța pe zăpadă a fost și ea bună, deși Auto Bild a constatat că RS2 era predispus la subvirare în condiții uscate. Un alt domeniu în care a căzut a fost rezistența la rulare, ceea ce înseamnă că economia de combustibil nu este atât de bună pe cât ar putea fi.

Cumpărătorii au lăudat tracțiunea și aderența Hankook și, în general, au considerat că RS2 este o anvelopă rezonabil de confortabilă, chiar dacă nivelurile de zgomot erau puțin prea ridicate.

Oferte speciale si promotii pentru anvelopele de iarna Hankook le gasiti la link ul de mai jos:

https://www.e-pneu.ro/anvelope-hankook

Poti folosi anvelope de iarna vara?


Atâta timp cât sunt în stare adecvată, nu este ilegal să folosiți anvelopele de iarnă vara, dar nu este recomandabil. Au benzi de rulare mai moi decât anvelopele obișnuite, astfel încât să se lipească de suprafețe alunecoase, ceea ce înseamnă că se vor uza rapid dacă sunt folosite pe drumuri calde. De fapt, folosirea anvelopelor de iarnă pe tot parcursul anului le poate reduce durata de viață cu până la 80%, potrivit producătorului de anvelope Continental.

În plus, rezistența la rulare a unei anvelope de iarnă este mult mai mare pe un drum cald decât cea a unei anvelope de vară, ceea ce înseamnă că te vei trezi cu un consum de combustibil mai mare. Veți descoperi, de asemenea, că distanța de manevrare și oprire va fi afectată negativ, ceea ce ar putea face mașina dvs. mai puțin precisa .

Puteți amesteca anvelopele de iarnă cu cele de vară?


Din nou, nu există nicio lege împotriva acesteia atâta timp cât banda de rulare îndeplinește adâncimea minimă, dar cu siguranță nu ar trebui, deoarece nivelurile de aderență sunt foarte diferite între cele două tipuri, ceea ce va afecta negativ manevrarea – și, prin urmare, siguranța.

Ar trebui să cumpăr anvelope de iarnă?


DA!

Trebuie să cumpăr roți noi dacă vreau anvelope de iarnă?


Nu trebuie să cumpărați jenti noi dacă doriți anvelope de iarnă, dar vă poate face sarcina semestrială de a schimba anvelopele de iarnă cu anvelope de vară mai ușoară, deoarece este mult mai ușor să schimbați o roată decât să schimbați doar cauciucul.

Cu toate acestea, cumpărarea de jante noi doar se adaugă la cheltuiala inițială a investiției în anvelope de iarnă, așa că s-ar putea să fii reticent.

Cum să identifici anvelopele de iarnă?


Veți descoperi că anvelopele de iarnă vin cu o emblemă de fulg de zăpadă pe peretele lor lateral, ceea ce le face ușor de identificat.

E vorba de un fulg de nea intr-o pictograma de munte ca in poza exemplu de mai jos:

Marcaj anvelope de iarna 3mpfs

Când să schimbi cauciucurile de iarnă ?


Anvelopele de iarnă funcționează cel mai bine atunci când temperatura de afară scade sub 7°C, ceea ce înseamnă că probabil că veți dori să începeți să vă gândiți să le montați la final de octombrie sau noiembrie . Cu toate acestea, acest lucru se poate schimba în funcție de locul în care locuiți. Cel mai bine este să fii cu ochii pe termometru.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *