Analiză de cost privind achizitia de anvelope

Pentru cei mai mulți, costul inițial al achiziției de anvelope este dur. Dar, uneori, șoferii pot să cheltuie mai puțin plătind mai mult.

Costul total al deținerii sau Total Cost of Ownership (TCO)

Poate ați mai auzit de TCO până acum; probabil ați crezut că e o chichiță a contabililor folosit de către marile firme sau corporații. TCO poate fi folosit și de către consumatorul final pentru a compara costurile directe și indirecte pe termen lung asociate cu opțiuni multiple oferite de către produse sau servicii similare. Complicat, nu?

Costul inițial al anvelopelor poate fi mai mic, dar consumatorii ar trebui să ia în calcul alte trei costuri operaționale pe care avelopele le influențează pe întreagă lor durată de utilizare:

• Costurile de montare
• Economia de combustibil
• Costul uzurii/kilometrul parcurs

Costurile de montare

 Considerând că montarea și echilibrarea unui set este în medie între 80 și 350 RON. Cumpărând anvelope care sunt proiectate să țină toat atâta timp cât doriți să păstrați mașină, veți elimină costurile adiționale ocazionate de cumpărarea și montarea a diferitelor noi seturi. Chiar dacă o să vindeți mașină mai devreme decât v-ați propus, va rămâne îndeajuns profil al pneurilor pentru a putea fi vândute către noul comparator.

 Economia de combustibil

 Rezistentă la înaintare mai mică cu 17% a unei anvelope etichetate cu A la consumul de carburant va economisi aproximativ 2% din costurile cu combustibilul de-a lungul întregii durate de viață a pneurilor, în comparație cu o anvelopă etichetată cu F. Pentru un șofer tipic, cu un consum de 7.8 l/100 km, care face cam 25.000 km pe an, anvelopele etichetate cu A vor economisi aproximativ 40 de litri de combustibil pe an și aproape 240 de litri de carburant pe perioadă a șase ani (durată de viață a anvelopei), adică 1200 RON sau 260 de euro. Deci anvelopele cu rezistentă mică la înaintare, chiar dacă vor costă mai mult la achiziție, se vor amortiza prin economia de carburant.

Costul uzurii per kilometru parcurs

Care set, de mai jos, costă mai puțin per an?

• Un set de 1600 RON, proiectat să dureze circa 60.000 de km
• Un set de 2000 RON, proiectat să dureze peste 80.000 de km
• Un set de 2500 RON, destinat să dureze aproape 100.000 km

Diferențe de cost între seturile de anvelope sunt evidente și răspunsul este la fel de evident.  Toate trei seturile costă la fel dupa împărțirea pe durată de viață și pe numărul de kilometri parcurși.

Faci mulți kilometri într-un an sau folosești mașină doar pentru a te deplasa la serviciu și înapoi acasă plus concediul bine meritat cel puțin odată pe an?

Apelează cu încredere la specialiștii de la E-pneu.ro pentru a ți se oferii cea mai bună ofertă personalizată. (0769.078.311 sau 0377.101.406)

Articol recomandat de E-pneu.ro

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.