Anvelope de iarnă și lanțuri auto de zăpadă – Sfaturi bune pentru posesori de mașini

Ce trebuie sa faci?

Pentru a merge în siguranță iarna, la drum lung prin țară, este necesar să-ți echipezi mașina cu anvelope de iarnă. Acestea trebuie să fie de calitate, adică să aibă o bună aderență pe drum cu gheață și zăpadă. Anvelopele de iarnă sunt obligatorii în sezonul de iarnă, dacă pe drum este zăpadă. Ele au rolul de a oferi siguranță și în același timp un confort bun pentru călătorie. Șoferii trebuie să fie conștienți de necesitatea anvelopelor de iarnă, acestea le oferă siguranță optimă la drum.

Michelin este considerat un producător renumit in topul celor mai bune anvelope și echipamente de vehicule,prin urmare cu astfel de anvelope de iarnă sau anvelope all season nu vei da greș în acest anotimp, care se anunță cu ger și zăpadă. În general, șoferii care le încearcă sunt mulțumiți de achiziție pentru că sunt durabile.

Există numeroase mărci de anvelope, iar fiecare șofer alege în funcție de preferințele sale, de ceea ce consideră că este bun pentru mașina lui. Având în vedere că se anunță o iarnă cu zăpadă și drumuri înghețate, este momentul ca șoferii să monteze neapărat anvelopele de iarnă, pentru a fi siguri că vor putea conduce în siguranță.

Dacă ești șofer și ai mașină, nu uita nici de lanțurile auto de zăpadă

Dacă ai în plan să circuli pe drumuri înghețate sau cu zăpadă. Dimensiunea lanțurilor auto se alege în funcție de dimensiunea anvelopelor. Prin urmare, cumpără lanțuri auto din timp, când oferta este mare, ține cont că mai este foarte puțin până când iarna își va face simțită prezența cu adevărat – cu ger, ninsoare, lapoviță și zăpadă.

Lanțurile auto sunt necesare pe drumurile cu zăpadă mare si gheata, ele vin ca o completare la anvelopele de iarnă. Se folosesc când este nevoie, când drumurile sunt acoperite cu gheață și zăpadă. Indiferent de drum, de ce tip de anvelope de iarnă și lanțuri auto se folosesc, este recomandată o viteză mică iarna, care să nu depășească 30-40 km/h. Desigur, trebuie să se folosească și lanțurile auto la anvelope, dacă este multă zăpadă pe drum.

Este bine să verifici cu atenție caracteristicile mașinii, înainte de a cumpăra lanțuri auto de zăpadă. Recomandat este să ai lanțuri pentru toate cele 4 roți, pentru a conduce confortabil și în aceste condiții nefavorabile de drum.

Există diferite modele de lanțuri auto de zăpadă, care diferă între ele, au anumite caracteristici. În primul rând trebuie să ții cont de dimensiunea anvelopelor de iarnă, dar probabil că deja ți-a trecut prin cap acest gând. Toate lanțurile auto trebuie să fie omologate și certificate ca fiind de calitate, asta înseamnă că ele vor îndeplini cerințele de siguranță și de calitate înaltă, oferite de producător. Există lanțuri auto din oțel inoxidabil, ce sunt puțin mai scumpe, dar care au caracteristici de rezistență foarte bune.

Specialiștii recomandă produsele de marcă (cum sunt de exemplu lanțurile auto Weissenfels) care au o aderență bună pe zăpadă și gheață. Desigur există diferite brand-uri de lanțuri auto care sunt de calitate excepțională. Ideea este să alegi un produs de brand, care este de calitate înaltă, durabil în timp și care este potrivit pentru mașina ta. Un astfel de produs îl cumperi în speranța de a-l folosi o lungă perioadă de timp, de câțiva ani, de aceea trebuie să fie rezistent și durabil: ține cont de faptul că lanțurile sunt reversibile, ele au de obicei o viață mai lungă. Despre cauciucuri nu se poate spune asta, ele îmbătrânesc și se deteriorează mai rapid, în câțiva ani.

Există și lanțuri auto de zăpadă clasice, care oferă avantajul că se potrivesc la majoritatea mașinilor, adică la diferite dimensiuni de anvelope, destul de apropiate. Acestea pot fi de 9 mm, deci au o grosime standard, care rezistă la sarcini grele.

Lanțurile auto se instalează ușor la mașină, cu condiția să se potrivească la anvelopele acesteia. Vezi aici un video despre modul cum se montează lanțurile auto la mașină.

Pentru a fi sigur că vei avea lanțuri auto de zăpadă bune, care sunt de calitate și se potrivesc dimensiunii anvelopelor mașinii tale, citește numerele de pe anvelopă de pe un site de top care comercializează anvelope auto cu certificat de originalitate și unde găsești informații de la toți fabricanții de anvelope din lume cum ar fi: Michelin, Continental, Pirelli, Nokian, Dunlop, Falken, etc.

Ca o recomandare, lanțurile auto de zăpadă Rud și Weissenfels sunt produse de înaltă calitate și au garanție 60 de luni.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.