Ce noutăți ne pregătește anul 2017 în materie de anvelope?

anvelope noi 2017

Anul 2017 va fi unul foarte interesant pentru toți cei pasionați de mașini deoarece s-au anunțat deja mai multe noutăți care merită avute în vedere. Pe lângă lansările de noi modele de mașini și de inovațiile din domeniul auto, producătorii de anvelope ne-au pregătit noi game de produse care promit să ofere performanțe îmbunătățite pentru șoferi. În cele ce urmează, vom trece în revistă câteva lansări de anvelope noi, programate pentru prima jumătate a anului 2017.

Anvelope noi de la Continental

Pentru a-și menține poziția de lider în domeniul anvelopelor, Continental este unul dintre producătorii care investește masiv în dezvoltarea și testarea unor noi modele de anvelope în mod constant. Nici anul 2017 nu face excepție, iar acum câteva luni au fost anunțate deja câteva modele noi de anvelope programate spre lansare anul viitor.

În luna februarie, este programată lansarea modelului nou de anvelopă Continental ExtremeContactSport, care este o anvelopă de înaltă performanță, testată de cinci campioni de curse. Este o anvelopă proiectată pentru mașinile de oraș, oferind o aderență mare, atât pe carosabil ud, cât și pe carosabil uscat.

Noua anvelopă de vară este ideală pentru mașinile sport, dar și pentru anumite autovehicule de lux. ExtremeContactSport beneficiază de tehnologia SportPlus, creată pentru a oferi manevrabilitate ridicată pe carosabil ud sau pe drumuri alunecoase, dar și o durată mare de viață. De asemenea, șoferii se vor putea bucura de un nivel redus de zgomot și de un confort ridicat. Anvelopa va fi disponibilă în 71 de dimensiuni diferite.

Tot Continental ne pregătește și o altă noutate: anvelopa PremiumContact 6. Principala îmbunătățire a acestei anvelope o constituie siguranța sporită pe care o oferă. Ca și predecesoarele sale din această gamă, anvelopa se remarcă prin performanțele sale deosebite, în special pe carosabil ud. Printre inovațiile dezvoltate în centrul de cercetare din Hanovra, se numără un nou compus din siliciu sintetic, care reduce distanța de frânare pe carosabilul ud. Pe eticheta europeana, anvelopa a obținut calificativul ”A” pentru aderența pe carosabil ud.

În plus, anvelopa PremiumContact 6 prezintă o îmbunătățire în ceea ce privește durata de viață, cu 15% , spre deosebire de predecesoarele sale, iar nivelul de zgomot a fost redus cu 10%. Acest model de anvelopă va fi disponibil începând cu primele luni ale anului 2017, pentru diferite modele de mașini de dimensiune medie și SUV-uri, spre a completa gama extinsă de anvelope Continental dedicată acestor tipuri de vehicule.

Gamă nouă de anvelope moto de la Bridgestone

Battlecruise H50 este prima anvelopă a companiei proiectată special pentru motociclete de mare viteză V-Twin, care vine în completarea gamei Battlax pentru motociclete sport si de agrement și a gamei Exedra pentru motociclete de categorie grea.

Pentru a găsi echilibrul ideal între kilometraj ridicat, confort și aderență, Bridgestone a utilizat noi compuși și benzi de rulare laterale transversale tăiate, pentru a ușura rigiditatea verticală a anvelopei Battlecruise. Extinzând zonele de contact, acest lucru permite anvelopei să facă față motocicletelor grele.

Având o zonă de contact mai mare, anvelopa permite o distribuție uniformă pe partea frontală, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai puțină forță pentru a manevra motocicleta. Battlecruise H50 urmează să apară în luna ianuarie pe piața nord-americană în 8 dimensiuni diferite, urmând ca alte 14 diensiuni să fie disponibile începând cu anul 2018.  Astfel, anvelopele moto Bridgestone se adresează și celor care preferă motocicletele cu motoare foarte puternice.

Anvelopă moto Michelin

Tot în domeniul anvelopelor moto, este programată și lansarea unui nou model, de data aceasta de la Michelin. Noua Michelin Power RS urmează să fie lansată chiar în ianuarie 2017, la Grand Prix-ul din Australia. Este o anvelopă proiectată special pentru motocicletele sport, care este fabricată din compuși de cauciuc și beneficiază de o carcasă nouă. Construcția patentată a anvelopei beneficiază de tehnologia Michelin ACT +, care asigură stabilitate în viraje și manevrabilitatea ridicată.

Anvelopa va fi disponibilă în 13 dimensiuni diferite, pentru față și pentru spate, pentru o gamă largă de modele de motociclete sport.

Michelin se pare că își extinde tot mai mult gama de anvelope moto, însă cu siguranță surprizele nu se vor opri aici, mai ales având în vedere că acestă companie și-a anunțat prezența la diferite eveimente sportive de profil în anul care urmează.

Acestea sunt doar o parte din noutățile anului 2017 în materie de anvelope, însă, cu siguranță, cei mai mari productători din domeniu ne vor surprinde în continuare cu noi inovații și produse menite să se adapteze tuturor exigențelor.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *