Chiar am nevoie de anvelope de iarnă ?

Urmați ghidul „E-pneu.ro”  pentru a vă ajuta să treceți prin iarnă cu anvelopele potrivite

Iarna se apropie cu pași grăbiți și pariem că ați simțit deja câteva elemente esențiale ale vremii reci, vă îmbrăcați mai gros, priviți zăpada de pe crestele munților sau beți un vin fierbinte. Cu toate acestea, este un moment important pentru a vă asigura că mașina dvs. este bine echipată pentru condiții nefavorabile și asta include luarea în considerare a anvelopelor de iarnă. Am compilat câteva dintre cele mai frecvente întrebări pentru a vă ajuta să luați decizia corectă pentru vehiculul și  siguranța dvs.

Care este diferența dintre anvelopele de zăpadă/iarnă, și cele All-Season/toate anotimpurile?

Anvelopele pentru zăpadă sunt din ce în ce mai denumite ca anvelope de iarnă. Acestea sunt în esență același lucru, dar, deoarece anvelopele de iarnă sunt fabricate pentru toate tipurile de condiții meteorologice reci (nu doar pentru ninsoare), termenul „anvelope de iarnă” este mai larg decât „anvelope pentru zăpadă”. Anvelopele pentru toate anotimpurile / all season, deși oferă o tracțiune bună pentru condiții ușoare, nu pot concura cu tracțiunea, controlul pe zapada și franarea anvelopelor de iarnă.

Vedeti la link-ul urmator top9 cele mai bune anvelope all-seasons recomandate de TireReviews.com

Exemple modele de anvelope all-season M+S

Pot să-mi păstrez anvelopele de iarnă pentru tot anul?

Nu, nu este recomandat să păstrați anvelopele de iarnă pe vehicul pe tot parcursul anului. Dacă faceți acest lucru, veți pierde mai mulți bani pe termen lung. Anvelopele de iarnă se uzează mult mai repede decât anvelopele pentru toate anotimpurile, în special în condiții calde / uscate, deci este mai bine să le folosiți doar în timpul sezonului de iarnă pentru performanțe maxime. Regula generală este că anvelopele de iarnă pot rezista până la trei sau patru ierni dacă vă asigurați că schimbați anvelopele după fiecare iarnă și verificați suprafața de rulare pentru uzură.

Pot pune două anvelope de iarnă în loc de toate patru?

Este recomandat să puneți toate cele patru anvelope de iarnă . Indiferent dacă aveți tracțiune integrală sau nu, schimbarea doar a două anvelope vă pune în pericol siguranța și performanța mașini, două anvelope vor avea aderenta în timp ce celălalte două vor derapa. În condiții de îngheț, este important să pastrati o manevrabilitate maxim-posibila pentru a evita deraparea și pierderea controlului, iar asta înseamnă să aveți toate cele patru anvelope de iarnă montate pe masina si cu o adancime de profil de minim 4 mm.

Sunt lanturile mai bune ca anvelopele de iarnă?

Depinde de condițiile din zona dvs. În timp ce anvelopele de iarnă vor fi suficiente în cele mai multe situații, într-o furtună puternică de zăpadă sau în zonele rurale și montane care nu sunt dezăpezite în mod regulat, lanțurile auto antiderapante ar putea fi necesare sau chiar impuse prin lege. Verificați dacă există condiții meteorologice nefavorabile și starea drumului înainte de a vă îndrepta către destinația înzăpezită. Cel mai bine este să păstrați o pereche de lanțuri în mașină doar pentru a fi în siguranță dacă nu sunteți sigur de starea drumului pe care urmează să vă deplasați.

Dar anvelopele cu „ținte sau cuie”? 

Anvelopele cu crampoane sunt anvelope de iarnă cu știfturi metalice montate în banda de rulare a anvelopei , oferind o tracțiune maximă pe gheață și zăpadă. Acestea pot fi o opțiune mai sigură decât lanțurile, deoarece nu prezintă riscul de a se rupe și de a zbura de pe roată, așa cum pot lanțurile. Cu toate acestea, ele au un rulaj incomod făcand zgomot și pot deteriora drumul, așa că ar trebui utilizate numai în cele mai proaste condiții. Anvelopele cu crampoane sunt, de asemenea, mai scumpe decât lanțurile, deci sunt cele mai potrivite pentru cei care circulă în mod regulat prin trecători montane și zăpezi abundente. În Romania sunt interzise circulației pe drumurile publice, așa că atenție mare cand cumpărați un set de anvelope cu „ținte” luați in considerare drumurile pe care veți circula și prețul anvelopelor.

Care este cea mai bună anvelopă de iarnă?

Nu toate anvelopele de iarnă sunt create la fel. Unele au performanțe mai bune pe ud decât pe zăpadă, în timp ce altele sunt create special pentru mașinile sport de înaltă performanță. Un loc bun pentru a începe cautările este cu acest articol cele mai bune anvelope de iarnă  !!evaluate de Auto Bild. Aceste anvelope „lipicioase” au fost riguros testate și revizuite, teste făcute pe anumite dimensiuni luând în considerare diferitele tipuri de vehicule care vor circula cu ele.

De unde știu dacă am anvelope bune pentru de iarnă?

Potrivit Registrului Auto Roman -R.A.R, există două categorii specifice care denotă tipul de anvelopă de iarnă. Anvelopele marcate cu literele „M” și „S” pentru noroi și zăpadă (de ex. MS, M / S, M&S etc.) îndeplinesc cerințele specifice de rulare și compoziție a anvelopei adecvate pentru utilizarea generală de iarnă. Pentru condiții mai severe, R.A.R a definit anvelope cu tracțiune mai specializată, iar acestea sunt marcate cu un grafic amplasat pe, peretele lateral al  anvelopei de forma unui munte cu un fulg de zăpadă în interior.

Am anvelope de iarnă, acum ce fac?

Vă aplaudăm. Ca recompensă pentru vigilența de care dați dovadă, iată o rețetă foarte apreciată pentru un vin bun românesc- fierbinte. Pregătește ingredientele și bucură-te responsabil:

-un litru și jumătate de vin roșu

-trei bețișoare de scorțișoară

-250g zahăr

-10 cuișoare

-două portocale

-un măr

Torni vinul într-o oală, adaugi scorțișoara, zahar si cuișoare, amesteci bine să se topească zaharul apoi adaugi fructele taiate felii. După ce duci vinul in punctul de fierbere poți opri focul și îl lași un minut să se „odihnească” înainte de a fi servit.

Și nu uita să-l bei cu cei dragi!

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *