De ce se dezumfla anvelopele iarna?

Ai observat vreodată că anvelopele mașinii tale par să fie puțin dezumflate în timpul lunilor de iarnă? Acesta este un eveniment comun care poate fi cauzat de o serie de factori.

Un motiv pentru dezumflarea anvelopelor în timpul iernii este vremea rece. Pe măsură ce temperatura scade, aerul din interiorul anvelopei se contractă, provocând dezumflarea anvelopei. Acesta este un proces natural care are loc cu toate tipurile de aer, nu doar cu aerul din anvelopele tale.

Un alt motiv pentru dezumflarea anvelopelor în timpul iernii este schimbarea condițiilor drumului. Pe măsură ce vremea devine mai rece și mai umedă, drumurile pot deveni mai alunecoase și mai predispuse la bălți. Acest lucru poate face ca anvelopele dvs. să piardă presiunea aerului pe măsură ce intră în contact cu drumul.

Pe lângă acești factori, utilizarea anvelopelor de iarnă poate contribui și la dezumflarea anvelopelor. Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un compus mai moale care oferă o aderență mai bună pe drumurile înghețate și înzăpezite. Cu toate acestea, acest compus mai moale înseamnă, de asemenea, că anvelopele sunt mai predispuse la uzură, ceea ce le poate face să piardă presiunea aerului în timp.

Este important să verificați regulat presiunea în anvelope și să le umflați la nivelul recomandat. Anvelopele subumflate pot afecta manevrabilitatea și performanța mașinii tale și pot duce chiar la o explozie. Pe de altă parte, anvelopele supraumflate pot provoca o călătorie grea și se pot uza mai repede.

Înțelegând motivele dezumflarii anvelopelor în timpul iernii și menținând regulat presiunea în anvelope, vă puteți asigura că mașina dumneavoastră funcționează în siguranță și eficient pe tot parcursul anului.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *