De ce sunt periculoase anvelopele vechi?

Anvelopele vechi pot fi periculoase din mai multe motive. Pe măsură ce anvelopele îmbătrânesc, acestea pot deveni mai predispuse la defecțiuni și pot prezenta un risc grav pentru șoferi și pasageri.

Iată câteva dintre pericolele utilizării anvelopelor vechi:

Uzura benzii de rulare:

Pe măsură ce anvelopele îmbătrânesc, banda de rulare a anvelopei începe să se uzeze. Acest lucru poate afecta capacitatea anvelopei de a aderenta la carosabil, mai ales in conditii umede sau alunecoase. Banda de rulare uzată poate cauza, de asemenea, supraîncălzirea anvelopei, ceea ce poate duce la o explozie.

Alterarea compozitului chimic:

Pe măsură ce anvelopele îmbătrânesc, pot dezvolta și putregai uscat, o condiție în care cauciucul devine dur și fragil. Putregaiul uscat poate cauza crăparea și defectarea anvelopei, crescând riscul de explozie sau alte defecțiuni ale anvelopei.

Pierderea presiunii:

Pe măsură ce anvelopele îmbătrânesc, își pot pierde capacitatea de a menține presiunea aerului. Acest lucru poate duce la o umflare insuficientă, ceea ce poate afecta manevrabilitatea și performanța mașinii. De asemenea, anvelopele subumflate se pot uza mai repede și sunt mai predispuse la defecțiuni.

Defalcare chimică:

În timp, substanțele chimice din cauciucul anvelopei se pot descompune, ceea ce face ca anvelopa să devină mai slabă și mai predispusă la defecțiuni. Acest lucru poate fi deosebit de periculos dacă anvelopa este supusă la temperaturi extreme sau la condiții dure de condus.

În concluzie, anvelopele vechi pot fi periculoase deoarece pot suferi de uzura benzii de rulare, putregaiul uscat, pierderea umflarii și defectarea chimică. Este important să verificați în mod regulat vechimea și starea anvelopelor și să le înlocuiți atunci când este necesar pentru a asigura siguranța mașinii dumneavoastră.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.