De unde sa iti cumperi anvelopele ? Online sau Service Roti?

 

 

De unde sa iti cumperi anvelopele ? Online sau Service Roti?

Toti soferii mai experimentati sau nu , sunt nevoiti sa-si cumpere anvelope. Vom analiza in continuarea de unde este mai bine sa ti le achizitionezi cand ai nevoie.

Criteriile dupa care multi dintre noi aleg anvelopele sunt notorietatea marcii, recomandarile prietenilor, reclamele la TV sau radio si mai nou pretul cel mai mic din lume.

Dar locul de unde le cumparam este important? Le cumparam de la service-urile traditionale de roti din proximitatea locuintei /biroului sau de pe “puzderia” de site-uri care vand anvelope online.

Sa analizam asadar avantajele si dezavantajele celor 2 variante de achizitionare..

Site-urile online de comert anvelope (vom lua ca exemplu site-ul www.e-pneu.ro ) ?

Avantajele cumpararii de pe internet:

1.Ai de unde alege.

Pe site-urile de comert online gasesti o varietate de dimensiuni, marci si profile de unde poti alege  mult mai mare ca  intr-un service specializat  unde spatiul de depozitare si capacitatea stocului este limitata si deci si optiunile sunt reduse.

2.Sunt mai ieftine.

Deoarece costurile operationale ale site-urile online sunt mai mici , ele au posibilitatea de a vinde mult mai ieftin decat service-urile de proximitate si astfel  reducerile de pret  vor reprezenta economii semnificative in bugetul clientilor.

3.Te poti informa mai usor.

In cadrul site-urilor de comert online gasesti informatii variate despre producatori ,marcajele de pe eticheta europeana , profil precum si parerea altor cumparatori despre produsul pe care doresti sa il achizitionezi .In plus poti face prospectarea pietei de la tine de acasa la orice ora din zi sau din noapte.

Dezavantaje:

1.Dureaza livrarea

Cand comandati de la magazinele online din Romania livrarea anvelopelor   dureaza intre 1-3 zile , iar la site-urile din afara tarii livrarea poate dura  pana la 14 zile .

Daca ai nevoie de anvelope ”ACUM”  pentru ca nu  ai fost prevazator 🙂 aceste site-uri nu reprezinta o optiune pentru tine si esti obligat sa te adresezi service-urilor locale.

2.Platesti montajul

Dupa ce ai primit anvelopele acasa  va trebui sa le montezi la un service de roti. Costul montajului si echilibratului poate varia intre 10 lei pe roata(la jentile mici de 13,14,15 toli) si poate urca pana la 30 de lei pe roata(la jentile mari sau anvelope runflat).

De multe ori diferenta de pret daca comanzi online este suficient de mare incat sa acopere cu varf si indesat costurile de montaj.

Service-urile de roti din proximitate?

Avantaje:

1.Locatia

Principalul avantaj este ca sunt  aproape(sau mai departe:) de noi si avem posibilitatea sa ne deplasam direct cu masina, sa vedem anvelopele fizic.

2.Montajul inlcus

Cel mai probabil cand cumparam anvelope de la un service de roti local vom beneficia de montaj gratuit pe loc, ceea ce poate fi un mare avantaj daca suntem pe graba.

Dezavantaje:

1.Gama de produse redusa

In cadrul unui service roti ne este limitata posibilitatea de a alege la produsele aflate pe stoc in cadrul depozitului local.Daca pe internet pentru o dimensiunea uzuala ca cea de Dacia Logan 185/65R15 gasim peste 100 de variante disponibile in cadrul unui depozit local vom gasi maxim 2-3 variante pe stoc.

2.Pretul e mai mare

In proportie de 90% ( si mai ales la dimensiunile mari) pretul in service-uri este mult mai mare decat cel din magazinele online, diferentele putand ajunge si pana la 40%.

In concluzie putem spune ca acolo unde suntem mai pretentiosi sau cautam sa facem economie este recomandat sa cautam magazinele online si sa cumparam de la ele asteptand livrarea cateva zile.

In cazul in care suntem presati de timp sau nu prea ne intereseaza pretul putem alege fara griji magazinul/service-ul cel mai aproape de casa sau locul nostru de munca.

Voi ce parere aveti?

 

 

 

 

         

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *