Deformările superficiale ale flancului NU reprezintă neapărat un defect

Ce sunt deformările superficiale ale flancului?

Flancurile anvelopelor dumneavoastră sunt buni indicatori ai stării de sănătate a anvelopei. Inspecția lor permite detectarea anomaliilor în ceea ce privește structura internă a anvelopelor. Cu toate acestea, nu toate deformările reprezintă un pericol pentru siguranța dumneavoastră.

Flancul unei anvelope nu este întotdeauna complet plat şi uniform. Există uneori proeminenţe şi adâncituri, care pot necesita o verificare mai detaliată pentru a decide cauza acestora.

Astfel de proeminențe sunt inofensive şi nu afectează negativ siguranţa sau caracteristicile de deplasare a autovehiculului. Acestea reprezintă doar o problemă legată de aspect.

Adânciturile de la nivelul anvelopei sunt cauzate în acelaşi mod ca în cazul în care dumneavoastră aţi lega un fir în jurul unui balon umflat sau al unui fruct moale şi aţi strânge uşor firul. În cazul anvelopei, firul este invizibil pe interior, ascuns în cauciuc.

Flancurile anvelopei includ firele integrate ale carcasei care îi conferă anvelopei rezistenţa sa şi sunt, de asemenea, esenţiale pentru transferul forţelor de frânare şi virare.

Atunci când o anvelopă este fabricată – sau mai degrabă în cazul construirii carcasei pe care sunt fixate ulterior cureaua din oţel şi banda de rulare – există mereu cel puţin o îmbinare cu suprapunere.

Această îmbinare este uneori vizibilă ca o adâncitură după montajul anvelopei şi umflarea acesteia cu aer – deşi de obicei acestea sunt mai mult sau mai puţin vizibile.

 

 

Articol recomandat de E-pneu.ro

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *