Despre lanturi de zapada pentru automobile

Lanturile de zapda sunt dispositive care se aseaza pe roata vehiculului pentru a oferi un maxim de tractiune atunci cand se circula pe zapda sau gheta. Aceste dispositive sunt atasate pe rotile motrice ale masinii, doar in cazul in care se circula pe o portiunde de drum cu zapada consistenta si fara sa se depaseasca viteza de 45 km/h. In cazul in care nu sunt respectate aceste prevederi lanturile pot fi afectate, riscand distrugerea lor si avariarea unur elemente componente ale sistemului de directie, franare sau din caroseria masinii. De asemenea, nu sunt recomandate franarile puternice sau plecarile in tromba atunci cand lanturile sunt montate.

Lanturile sunt vandute in perechi a cate doua bucati si avand o gama variata de dimensiuni. Alegerea acestora trebuie facuta in funcite de dimensiunea completa a anvelopelor masinii dvs. Daca lanturile alese sunt prea mici, ele nu pot fi intinse pe toata circumferinta rotii, iar daca lanturile sunt prea mari, acestea nu vor putea fi stranse fix pe roata, riscand sa sara in timpul rularii, devenind un potential pericol. Aveti grija la montajul lor, lanturile trebuie sa fie tensionate foarte bine.

In continuare va prezentam o parte din modele de lanturi pe care le puteti achizitiona de pe e-pneu.ro

  1. Lanturi auto Rudcompact Grip

Soferii care doresc sa aiba in dotarea vehiculului un set de lanturi bune, la un pret accesibil pot miza cu incredere pe acest model. Este disponibil pe o gama variata de dimensiuni si se monteaza fara a demonta roata de pe masina, cu ajutorul sisitemului de tensionare. Poate fi folosit atat pentru automobile cu tractiunea pe puntea fata, cat si pentru masini cu tractiune spate. Lantul are o configuratie diagonala pe banda de rulare, fiind alcatuit din zale patrate cu dimensiunea de 4mm si ofera in acelasi timp protectie intregrala pentru janta.

  1. Lanturi auto Rudcompact Easy 2go

Beneficiaza de o tehnologie pentru tensionare permanenta, avand o configuratie diagonala pe calea de rulare, cu zale avand dimensiunea 3mm, special proiectate pentru o durata de viata extensa si o buna protectie a jantei. Un nivel foarte bun al confortului, fiind potivite atat pentru masini cu tractiune fata, cat si pentru cele cu tractiune pe puntea spate.

  1. Lanturi auto Rudcomfort Centrax

Lant auto pentru zapada, cu un sistem de montare automat, ce nu necesita manevrari in interiorul rotii masinii si de asemenea fara parti de lant in acea zona interioara. Montajul acestui tip de lant se executa din exterior, fara a necesita niciun fel de unealta. Designul acestuia presupune lant continuu pe calea de rulare, garantand o calatorie in confort si siguranta si oferind un nivel foarte bun al protectiei jantei. Se poate monta atat pe puntea fata, cat si pe puntea spate.

  1. Lanturi auto Weissenfels M32 Uniqua Clack&Go

Lant cu tensionare automata prin intermediul unui clichet automat, ce ofera un maxim de confort la rulare, fiind montat cu usurinta. Clichetul automat de tensionare dispune de un sistem ce protejeza degetul, eliminand riscul de accidentare in timpul montajului. Acest model de lant auto nu are parti componente ce intra in contact cu janta, eliminandu-se riscul aparitiei zgarieturilor.

  1. Sosete textile pentru zapada Weissenfels WSK-Weisssock

Nu sunt niste lanturi in adevaratul sens al cuvantului, insa constituie o alternativa pentru lanturile metalice conventionale. Ofera un plus de confort, atat la rulare cat si la montaj. Destinate ultilizarii in conditii nu foarte dificile de iarna.

Lanturile imbunatatesc semnificativ capacitatea de tractiune si de aderenta a automobilului, insa acestea nu va permit sa sfidati legile fizicii si din acest motiv utilizarea lanturilor nu va scuteste de obligatia de a circula responsabil, atent si cu viteza redusa. Recomandam ca fiecare sofer sa aiba in dotare un set de lanturi de iarna, in special atunci cand circula inafara localitatii in timpul sezonului rece si sa il utilizeze atunci cand starea drumului o permite.

Vezi oferta completa de lanturi auto de zapada aici.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.