Iată ce trebuie să știi despre anvelopele de iarnă! Care sunt amenzile în acest an?

Anvelope de iarna

Pe Transalpina stratul de zăpadă este deja de 20 cm, iar celebrul drum este deja închis de ceva timp. Iarna bate la ușă și în alte regiuni din România. Temperaturile au scăzut deja, au ajuns la 5 grade în timpul zilei, în anumite zone din țară. Asta înseamnă că șoferii ar trebui să aibă deja la mașină anvelope de iarnă. Nu trebuie așteptate acele zile în care drumurile vor fi înghețate pentru a schimba anvelopele la mașini.

În mod normal, dacă a nins la munte, este clar că iarna și-a făcut prezența în România. Meteorologii au anunțat deja că va ploua și chiar va ninge și în alte regiuni, deci mașinile trebuie să fie pregătite de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat acum, pe anumite porțiuni poate exista riscul de formare a poleiului. Prin urmare, șoferii trebuie să conducă cu grijă și să aibă anvelope de iarnă la mașină, pentru orice eventualitate, mai ales dacă se îndreaptă spre zonele montane.

Amenzile în acest an vor fi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei

Dacă se produce un accident sau un blocaj în trafic (care se datorează faptului că mașinile nu au făcut față la drumul înghețat sau acoperit de zăpadă, pentru că nu au avut anvelope de iarnă) poliția va aplica amenzi destul de mari. Șoferii fără anvelope de iarnă la mașină vor putea fi amendați chiar și cu suma de 2 900 lei.

Acestea sunt prevederile Codului Rutier, amenzile ajung chiar la 2 900 lei. În plus se vor lua și un număr de puncte (cuprins între 9 și 20 puncte amendă), pentru că se respectă regula cu privire la anvelopele de iarnă, este vorba despre sancțiunile din clasa IV, unde amenzile sunt între 1 305 și 2 900 lei.

Se va sancționa conducere autovehiculului pe drum public acoperit de polei, gheață, zăpadă, dacă autovehiculele nu vor avea anvelope de iarnă. În ceea ce privește autovehiculele care au greutatea peste 3,5 tone, acestea trebuie să aibă și dispozitive antiderapante.

Pentru a evita asta, proprietarii de mașini trebuie să schimbe anvelopele de vară cu anvelope de iarnă la timp, înainte de a da gerul și zăpada.

Când ninge abundent, șoferii pot face față la astfel de condiții meteo nefavorabile, dacă și-au echipat mașinile cu anvelope de iarnă bune. Asta înseamnă ca anvelopele trebuie să fie de calitate, să aibă adâncimea de rulare la pneuri de 3-4 mm.

Anvelopele de iarnă fac diferența atunci când se conduce pe drumuri cu zăpadă, în zonele montane!

Dacă vrei să nu ai probleme la drum, montează la mașină anvelope de iarnă. Astfel vei conduce mai confortabil și în siguranță pe drumuri cu zăpadă sau acoperite cu gheață. Nu uita nici de lanțurile auto de zăpadă, care sunt utile mai ales dacă circuli în zonele montane. Acestea se aplică destul de ușor la anvelope și asigură o bună rulare pe drum cu gheață și strat gros de zăpadă.

Pentru a conduce în siguranță este foarte important ca viteza să fie redusă, să nu depășească 40-50 km/h.

Șoferii pot cumpăra anvelope pe E-Pneu.ro care au certificat de originalitate și garanție. Acestea sunt aduse de la toți fabricanții de anvelope de top din lume, din care fac parte Pirelli, Michelin, Continental, Nokian, Bridgestone , Dunlop, Goodyear.. Magazinul comercializează și o gamă variată de accesorii auto, de lanțuri auto, jante auto și autovehicule. Acum poți beneficia de prețuri foarte avantajoase la anvelope auto și moto; sunt PROMOȚII la anvelope moto de brand Pirellli, Bridgestone, Sailun sau Nexen, anvelope auto pentru vară, anvelope de tip all season, anvelope auto marca Falken, Riken, Debica,Tracmax, Hankook si Kumho.

Pe E-pneu.ro poți cumpăra lanțurile auto de zăpadă de marcă Rud și Weissenfels. Aceste produse sunt de calitate înaltă, sunt 100% originale și au garanție 5 ani. Dacă se comandă 4 lanțuri auto atunci livrarea coletului este GRATUITĂ. Lanțurile auto se vând într-o cutie de depozitare, inclusă în preț.

Nu te îngrijora pentru bani, pentru că poți cumpăra și în rate, prin card Avantaj, card BCR, card Alpha Bank, card Bonus Garanti, card BRD, card Star BT. Coletul se trimite imediat prin curier rapid la orice adresă din România.

Șoferii trebuie să aibă grijă de mașina lor, să o pregătească de iarnă, să facă verificările necesare (ulei, antigel, lichid de parbriz, frâne, baterie, ștergătoare de iarnă pentru parbriz, sistem de încălzire), asta pentru siguranța lor dar și a celorlați șoferi aflați în trafic.

Probabil unii consideră că iarna va fi blândă în acest an, sau că locuiesc în zone unde nu prea ninge. Nu ar trebui să se bazeze pe asta, având în vedere că vremea este schimbătoare și nu pot ști niciodată când va veni un val de ninsori și în regiunea lor. Meteorologii au anunțat deja că temperaturile scad în următoarea perioadă și că în anumite zone din țară va ninge. Asta s-a întâmplat deja la munte, deci ar fi bine ca șoferii să fie pregătiți de polei, gheață și chiar zăpadă, să aibă la mașini montate anvelope de iarnă.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *