Top 10 anvelope de iarnă în sezonul 2016/2017

anvelope de iarnă 2017

Dacă ești un șofer experimentat, atunci ai remarcat că o mașină îți va oferi cele mai bune performanțe numai atunci când este echipată cu anvelope de calitate. Poți să investești sume mari în tot felul de dotări și sisteme inteligente, dar dacă nu ai o tracțiune bună, toate acele investiții sunt aproape inutile. În special condițiile meteo din sezonul rece reprezintă testul suprem pentru mașina ta.

Apa, mâzga, zăpada și sarea trebuie menținute sub control și îndepărtate de sub cauciucuri cu ajutorul unor caneluri, pe cân cauciucul moale se poate mula și oferă o aderență bună pe orice suprafață. De aceea, anvelopele de iarnă au un design mai complicat decât al celor de vară. Pe când suprafața aproape netedă a unei anvelope de vară pur și simplu ar acvaplana, anvelopa de iarnă îndepărtează apa și te ajută să îți menții direcția chiar și pe zăpadă. Ca să ajungi din punctul A în punctul B în timpul iernii, este absolut necesar să ai un set de anvelope bune. Nu este de mirare că, pentru mulți șoferi, anvelopele de iarnă sunt o investiție care merită toți banii.

Iată care sunt cele mai bune anvelope de iarnă pentru acest sezon, în funcție de clasificările efectuate de specialiști de la publicații reputabile din domeniul auto/moto.

1.Anvelope Goodyear Ultra Grip

Sunt o opțiune bună, deoarece simt foarte versatile. Pe lângă faptul că au un preț accesibil, anvelopele de iarnă Goodyear sunt disponibile și într-o gamă largă de dimensiuni, inclusiv SUV-uri.

2.Anvelope Bridgestone Blizzak WS80

Dacă este să ne referim la un raport preț/calitate bun, anvelopele de iarnă Blizzak sunt o afacere bună. Aceste anvelope beneficiază de tehnologia Nano-Tech, fiind fabricate cu ajutorul unor compuși hidrofili, care absorb apa, iar particulele microscopice de la suprafața lor oferă o bună aderență pe suprafețe alunecoase.

3.Anvelope Falken Eurowinter HS439

Anvelopele de iarnă Falken Eurowinter sunt realizate pe baza unor compuși de siliciu care oferă perfomanțe maxime prin faptul că facilitează trecerea de la temperaturi scăzute la temperaturi mai ridicate, ceea ce prelungește durata lor de viață. Designul asimetric al benzii de rulare și canelurile în unghiuri diferite oferă o bună tracțiune pe gheață și zăpadă, îndepărtând apa și mâzga pentru o mai bună aderență.

4.Anvelope Pirelli Winter Sottozero S2

Anvelopele de iarnă Pirelli din această gamă sunt special proiectate pentru a face față chiar și temperaturilor de îngheț, precum și condițiilor dificile de drum.

5.Anvelope Michelin Pilot Alpin PA4

Michelin a creat anvelopele de iarnă Pilot Alpin în colaborare cu producătorul de atomobile Porsche, pentru ca și aceste mașini de lux să poată oferi cele mai bune performanțe chiar și în condiții extreme. Aceste anvelope premium sunt destinate în special mașinilor sport, de mare viteză.

6.Anvelope Continental WinterContact TS860

Anvelopele de iarnă Continental oferă perfomanțe foarte bune pe zăpadă, însă se comprtă excelent și pe carosabil ud sau uscat, întrunind toate condițiile necesare pentru a face față sezonului rece. Singura ”slăbiciune” a acestor anvelope o constituie apa mai adâncă, însă în general oferă o bună manevrabilitate.

7.Anvelope Nokian DR4

Compania Nokian și-a concentrat destul de clar atenția în ceea ce privește îmbunătățirea anvelopelor de iarnă DR4 pe experiența de conducere, având de rezultate bune pe toate suprafețele, dar acest lucru a fost în detrimentul economiei de combustibil. Cu toate acestea, se comportă foarte bine pe zăpadă, în ceea ce provește tracțiunea și frânarea pe distanțe scurte.

8.Anvelope Dunlop Winter Sport 5

Anvelopele de  iarnă Dunlop oferă performanțe foarte bine, inclusiv pe zăpadă sau pe carosabil ud. Cel mai bine se comportă pe gheață, având o bună aderență, iar unul dintre marile lor avantaje este faptul că permit un consum redus de carburant, ceea ce poate fi foarte util, mai ales pe timp de iarnă.

9.Anvelope Barum Polaris 3

Anvelopele de iarnă Polaris 3 sunt o surpiză plăcută pentru cei care nu vor să scoată prea mulți bani din buzunar pentru echiparea mașinii. Compușii speciali de cauciuc asigură o durată mare de viață, precum și un consum redus de carburant. De asemenea, oferă perfomanțe foarte bune la frânare.

10.Anvelope Gislaved Euro Frost 5

Anvelopele de iarnă Gislaved sunt o opțiune populară în regiunile europene cu un cimat deosebit de rece. Pe lângă performanțele excelente pe care le oferă chiar și pe gheață sau zăpadă, anvelopele Euro Frost 5 au și un nivel redus de zgomot, pentru mai mult confort în timpul condusului.

Acestea sunt doar câteva alternative în ceea ce privește anvelopele de iarnă, însă bineînțeles că poți alege cele mai bune anvelope în funcție de necesități și de bugetul de care dispui. Important este să nu uiți că un set de anvelope de caliatte te poate ajuta să nu rămâi blocat pe drum atunci când zăpada sau poleiul dau de furcă șoferilor.

Despre autor

E-Pneu

Echipa specialistilor in anvelope de la E-Pneu va poate oferi orice anvelopa din lume (puneti-ne la incercare). Lucram in domeniul anvelopelor de mai mult de 15 ani si in acest timp ne-am dat silinta sa invatam cat mai mult. Ne suspectam a fi printre cei mai buni (tehnic vorbind) la capitolul anvelope pentru turisme,4x4 si camioane. Livram repede(24-48h) si suntem prietenosi in cazul returului sau anularii comenzii. Chiar daca suntem sibieni nu suntem inceti deloc, da deloc.

Nu E-Pneu a inventat roata dar stie totul despre ea.
Colaboram cu peste 44 de producatori de anvelope.
Testam performanta si apoi va oferim cea mai buna selectie de anvelope: Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin, Pirelli, Firestone, Fulda, Kumho, Hankook, Yokohama, General, Vredestein si multe altele.

E-Pneu e deschis NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *